Pufosenie de morcov si mar

Daca esti in cautarea unei prajituri sanatoase atunci ia in calcul prajitura cu morcovi. Este foarte buna la gust si se poate face fara niciun strop de zahar, gustul dulce venind de la morcovi.

Ingrediente pentru pufosenie de morcov si mar

5 morcovi rasi ( sau dati prin robot)
250 g de faina integrala
3 oua
1 plic drojdie uscata
5 linguri ulei masline
1 lamaie rasa
3 mere

Cum se face pufosenia de morcov si mar

Se amesteca morcovii rasi, faina integrala, galbenusurile de la oua, drojdia uscata, uleiul de masline si lamaia rasa.

Albusurile se zbat spuma ( daca se vrea cu zahar, se pun vreo 5 linguri, depinde cit de dulce se doreste ) si se amesteca cu restul.

Marul il taiem felii si punem pe el scortisoara.

Intr-o tava punem un strat de mere, adaugam compozitia peste si mai acoperim cu un strat de mere.

Se coace cca 45 minute.

Foarte bun !

 

Articolul a fost propus de Ion Gaftoneanu pentru concursul Reteta perfecta pentru vara premiat cu o masina de facut inghetata. Voteaza la comentarii daca ti-a placut si vrei sa castige. Daca vrei sa participi si tu cu propria reteta afla aici detalii.