Autentificare

Înregistrare

Pui bulgaresc cu conopida

 

 

Ingrediente pui bulgaresc cu conopida

1 pui ( cca 1-1,5 kg )

1 capatina conopida ( 700 g )

50 g unt + 2 linguri ulei

1 ceapa potrivita

1 ardei gras

cateva pastai fasole lata 10-12 buc ( optional )

1 lingura paprika dulce

1 lingura amidon de porumb ( sau faina alba )

100 ml vin alb sec

200 ml supa carne sau legume ( sau apa )

1/2 legatura patrunjel verde ( ptr decor )

1/2 lamaie ( zeama )

sare, piper

Cum se face pui bulgaresc cu conopida

Puiul intreg, se va desface in bucatele potrivite ( aripi; piept; pulpe, iar restul partilor din pui: spinarea si cobia se va pastra pentru supa ), spalate, condimentate cu sare si piper si  puse la prajit ( doar cat isi va schimba carnea culoare, dand o tenta galbuie ), intr-o tigaie de teflon cu untul si uleiul incins, pe toate partile  ( cca 15 minute ).

Dupa prajire, bucatile de pui, se vor scoate din tigaie si pune intr-un vas.

In grasimea ramasa, se va pune la calit ceapa curatata, tocata marunt, ardeiul gras, curatat de seminte, spalat si taiat in fasii subtiri, pentru cca 5 minute, amestecandu-se continuu cu o spatula( pentru a nu se arde ).

Intre timp, conopida se va desface in buchetele si puse la fiert intr-o olita mica cu apa fierbinte si un praf de sare ( nu prea mult, deoarece dorim o conopida al-dente ), impreuna cu pastaile de fasole lata verde.

Amidonul de porumb ( sau faina alba ), amestecat cu paprika dulce se va adauga in tigaie,   stingandu-se totul cu vinul alb sec si cu supa de carne calduta ( sau apa calduta ), amestecandu-se totul energic ( pentru a nu se forma cocoloase de la faina ), lasand sa dea intr-un clocot.

Carnea de pui, se va adauga in sosul format, lasand sa  fiarba in continuare pentru cel putin  cca 30 minute ( daca sosul se va ingrosa prea mult si carnea inca nu este destul de fiarta, atunci se mai poate adauga supa de carne calduta ( sau apa calduta ).

Pe la mijlocul gatirii, se vor adauga buchetelele de conopida fiarta ( al-dente ), pastaile de fasole lata fierte ( scurse de apa intr-o strecuratoare ), asezonandu-se totul, cu sare si piper.

Dupa gust, se poate adauga in sos putina zeama de lamaie ( 3-4 linguri ).

Puiul bulgaresc cu conopida, se va servi cu patrunjel proaspat tocat fin deasupra, cu paine prajita, etc.. ( dupa preferinte ).

POFTA BUNA !!

Sursa foto