Autentificare

Înregistrare

Pui cu bame

Pui cu bame

Cum se face pui cu bame

Bamele proaspete se vor spala, indepartate coditele si puse la oparit in bors de putina ( pentru a se elimina din lipiciul pe care-l contin in interior ),  sau in apa clocotita cu 2-3 linguri de otet de vin, pentru cca 4-5 minute.

Separat, intr-o  craticioara cu fund dublu ( sau o tigaie de teflon cu pereti inalti ) se va pune uleiul la incalzit si pieptul de pui taiat in cubulete mici la prajit ( cat isi va schimba culoare, sa devina albicioasa ), amestecandu-se continuu cu o spatula.

Ceapa taiata julien, se va pune peste bucatile de piept de pui, la rumenit ( presarata cu un praf de sare, ptr a se inmuia mai repede ), apoi  rosiile cherry ( sau suc de rosii, pasta bulion ), frunza de dafin si piperul.

Cand ingrediente s-au inmuiat si luat din arome ( cca 2-3 minute ), se va adauga apa fierbinte ( cca 2 l ), lasand sa fiarba totul, pana ce  carnea de pui va fi bine patrunsa ( cca 30 minute )

Bamele oparite si scurse, se vor pune in cratita, lasand sa fiarba la foc domol inca 20 minute  ( nu mai mult, deoarece dorim ca  bamele sa fie intregi in mancare ).

Daca se va dori un sos mai consistent, se pot adauga 1-2 linguri de faina alba, desfacuta cu putina apa.

Mancarea de pui cu bame, va fi dulce – acrisoara, se va servi calda cu o garnitura de orez fiert si o salata de sezon.

POFTA BUNA !!!