Autentificare

Înregistrare

Pui cu bere si legume I

De Craciun sau de Revelion, pe langa carnea de porc traditionala, trebuie sa avem retete pregatite si din carne de pui ( sau peste), deoarece pot fi din invitati la asa care sa nu poata consuma arne de porc.

Vom face un pui la cuptor ” scaldat” in bere, o reteta foarte simpla ( deoarece timpul nu ne permite mai mult ).

 

Ingrediente pui cu bere si legume

1 pui intreg ( de 1-1,5 kg )

1 sticla de bere blonda ( 1kg )

Legume ca si garnitura ( rosii cherry; cartofi;ardei gras etc.. )

1 crenguta rozmarin

ulei masline ( uns pui si tapetat tava )

sare, piper

Cum se face pui cu bere si legume

Puiul intreg se va spala bine atat in interior cat si exterior, eventual curatat de tuleie ( daca vor exista ).

Inainte de a fi introdus in cuptor, puiul va fi uns cu ulei de masline, apoi asezonat cu sare si piper pe toate partile ( inclusiv in interior ),  lasat la rece in frigider intr-un vas, cca 30 minute pentru a-si lua din  aromele condimentelor.

Intr-un vas Jena dreptunghiular, uns cu ulei se va pune puiul intreg peste care se va turna berea blonda si crenguta de rozmarin proaspat pe langa pui.

Vasul se va acoperi cu o folie de aluminiu ( pentru a se gati puiul inabusit si carnea sa se fragezeasca ), urmand a fi dat in cuptorul preincalzit la 180 grade penru 1 ora.

Legumele pregatite ( spalate ( rosiile cherry, ardei grasi ( lasati intregi ), curatate de coaja ( cartofii si morcovii ), se vor pune pe langa pui, aproape de final cu 30 minute  ( apoi acoperit vasul din nou cu folie de aluminiu, penru a se gati inabusit si legumele).

Cu 15 minute de final, folia de aluminiu se va indeparta si lasa sa sa se rumeneasca puiul pentru aspect apetisant.

Puiul cu bere si legume se va servi la masa festiva pe un platou, alaturi de alte bunatati traditionale pentru masa de Craciun sau Revelion.

POFTA BUNA !!

Sursa foto