Autentificare

Înregistrare

Pui cu bere

Pui cu bere este o reteta simpla de gatit, gustoasa si la indemana oricui.

Daca mai adaugam la reteta o serie de arome mediteraniene ( lamaie, usturoi, rozmarin, oregano ) vom transforma totul intr-un preparat incredibil.

Si pentru a da pe „spate” si mai mult pe invitatii de la masa cu reteta noastra si a crea o mai mare „personalitate” puiului cu bere, vom „aprinde spiritele” cu boabe de piper multicolor macinat.

Deoarece carnea de pui fiind considerata mai „usoara” pentru unii dintre noi, nu va lipsi pe langa carnea de porc la mese festive de sarbatori ( Craciun sau Revelion ).

La aceasta reteta vom folosi pulpe de pui.

Ingrediente pui cu bere

6 pulpe de pui ( asta ramane la aprecierea voastra, in functie de cate persoane vor fi la masa )

1 ceasca de ulei ( pentru vas )

1 sticla de bere neagra 350ml ( se poate folosi si cea blonda, dar de preferat ar fi cea neagra )

3-4 catei de usturoi ( taiati fasii )

1 lingura boia rosie

1-2 linguri piper multicolor macinat

1 lamaie ( folosim zeama cat si felii de lamaie )

1 lingura de oregano ( proaspat sau uscat )

1 fir de rozmarin

patrunjel proaspat ( tocat pentru decor )

cateva foi de salata verde ( pentru platoul cu friptura )

Cum vom face pui cu bere

Mai intai vom spala bine pulpele cu apa calduta, apoi le vom opari cca 4-5 secunde pe fiecare in parte.

Cu zeama de la 1/2 de lamai, vom stopi fiecare pulpa.

Le vom condimenta cu sare, piper macinat multicolor pe ambele parti si „tavali” prin boia dulce de ardei.

Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, asezam pulpele.

Turnam peste ele berea neagra, adaugam oregano proaspat sau uscat, rozmarinul, felii de lamaie si usturoiul feliat.

Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si dam vasul in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 minute la inceput, apoi ptr inca 20 minute la 180 de grade fara folie ( pana se rumenesc pulpele ).

Din cand in cand, mai stropim pulpele cu sosul format in vas.

Pentru servire imediata vom pune friptura pe un platou, decorat cu un „pat’ de salata verde.

Se pot servi cu sosul format in vas, decorate cu patrunjel proaspat tocat.

TRUCURI SI IDEI

Pentru o savoare fina si mai „eleganta”, aceste pulpe cu bere pot fi „imbracate” cat sunt fierbinti in parmezan razuit.

Se pot servi alaturi de un piure de cartofi sau legume, de o salata verde proaspata  sau o acritura de orice fel dorim.

 

POFTA BUNA!!!

Sursa foto