Autentificare

Înregistrare

Pui cu broccoli II

 

 

 

Ingrediente pui cu broccoli

8 pulpe potrivite de pui

2 cepe potrivite

500 g broccoli congelati

1 frunza dafin

1 fir cimbrisor

200 ml smantana de gatit

50 ml ulei vegetal

2 linguri unt ( pentru sotat broccoli )

200 ml vin rosu+ 1 cana apa ( sau supa de pui, legume )

2-3 linguri de pasta tomate

1 lamaie ( zeama )

sare, piper

 

Cum se face pui cu broccoli

Pulpele de pui se vor spala, curata de eventualele tuleie, apoi zvantate cu un prosop absorbant si asezonate pe ambele parti cu sare si piper.

Intr-o craticioara cu uleiul  incins, se va adauga ceapa taiata rondele ( pentru a fi vizibila in sos ), lasata la calit putin, pana devine translucida cca 3-4 minute.

Rosiile maruntite impreuna cu sosul lor se vor adauga peste ceapa calita, asezonandu-se cu: sare, piper, frunza de dafin si usturoiul tocat marunt.

Dupa cca 15-20 minute, cand sosul de rosii s-a ingrosat, se vor adauga pulpele de pui care au fost prajite cate minute (10 minute pe fiecare parte ) intr-o tigaie de teflon, impeuna cu vinul rosu si cana de apa.

Totul se va fierbe acoperit cu un capac, pentru cca 50 minute.

Din cand in cand se va amesteca cu o spatula, iar daca sosul va scadea prea mult si carnea nu va fi patrunsa suficient, atunci se mai poate adauga apa.

Cand carnea de pui va fi suficient de gatita ( frageda) se poate adauga smantana  batuta bine cu pasta de tomate si cu 2 linguri de apa, lasand sa dea in cateva clocote mici, pana se va ingrosa sosul.

Sosul format impreuna cu carnea de pui se va aroma cu zeama de lamaie si cu firul de cimbrisor.

Intre timp, broccoli congelati se vor da intr-un clocot ( cca 5 minute ) in apa cu sare, apoi scursi intr-o strecuratoare si sotati in unt  intr-o tigaie de teflon, pentru cca 5 minute.

Pe un platou se vor aseza pulpele de pui impreuna cu sosul, alaturi de broccoli si de cartofi natur ( optional ), cu patrunjel proaspat taiat fin deasupra.

POFTA BUNA !!

Sursa foto