Autentificare

Înregistrare

Pui cu ciuperci si piure de dovleac dulce-picant

Pui cu ciuperci

Pentru ca, carnea de pui se gateste cel mai usor, intotdeauna cautam retete simple, dar sa fie si gustoase in acelasi timp, iar uneori le inventam in bucatarie si  din ” mers”…., incat nu se poate rezista  sa nu mai ceri inca o portie.

Vom adauga la aceasta reteta de pui cu ciuperci, un sos dintr-un  ingredient, cam „ciudat” pentru unele persoane, dar pregatit  sub forma de piure dulce-picant, asteptarile vor fi pe masura…., cunoscutul dovleac de placinta ( cu acea culoare galben-portocaliu ).

Acest piure de dovleac dulce-picant, va da un aspect placut in farfurie, dar si un gust deosebit…., o farfurie in care ne asigura atat proteinele necesare si vitamine ( dovleacul dulce, avand multe proprietati curative, gatit in orice mod ).

 

Ingrediente pui cu ciuperci si piure de dovleac dulce-picant

6 pulpe pui potrivite

500 g ciuperci proaspete Champignon

2 felii mari dovleac placinta

2 lamai ( zeama )

2 catei usturoi

1 crenguta de cimbrisor ( ptr decor )

100 g smantana ( ptr decor )

ulei vegetal

un cub de unt

sare, piper

Piuree de dovleac