Autentificare

Înregistrare

Pui cu ciuperci si smantana

Este o reteta foarte cunoscuta, gustoasa, gatindu-se in multe moduri, tinand cont de zonele in care locuim.

Aceasta mancare de pui cu ciuperci este spornica deoarece se poate servi si cu o garnitura daca dorim, indicata pentru un pranz si chiar o cina servita mai devreme.

Oricine poate gati aceasta reteta deoarece ingredientele sunt accesibile si ca pret, fara a se necesita un grad de dificultate in a prepara aseasta mancare.

Ingrediente pui cu ciuperci

1 pui( ~1kg )

500 g ciuperci proaspate Champignon

900 g smantana 22 % grasime

1 ceapa mare

1 lingura boia de ardei dulce

2 linguri faina alba ( ptr ingrosat sosul )

50 g unt + 2 linguri de ulei vegetal

sare, piper

1/2 legatura patrunjel verde

Cum vom face pui cu ciuperci

Vom spala si curata puiul de pielita, apoi portiona in bucati potrivite, condimentate cu sare si piper, apoi praji intr-o cratita inalta unde deja a fost pus untul si uleiul la incalzit.

Dupa ce s-au rumenit bucatile de pui pe ambele parti, vom adauga ceapa pe care am taiat-o foarte fin, amestecand continuu pentru a nu se arde ( ci cat sa se inmoaie putin ), apoi adaugam boia de ardei si o cana de apa fierbinte ( acoperind cratita cu un capac pentru a fierbe inabusit totul ).

Separat punem ciupercile la fiert intr-o oala cu apa si un praf de sare ( pentru a se elimina negreata in apa lasata de la ciuperci , ptr a nu iesi mancarea inchisa la culoare ), apoi le vom lasa la racit putin si taia felii subtiri pe care le vom adauga in sosul din cratita deja format.

Daca dorim mai mult sos, mai putem adauga apa calda.

Dupa doua-trei clocote, lasam focul mai moale si adaugam smantana care a fost amestecata cu faina, ajutandu-ne de un tel de bucatarie.

Amestecam usor pentru a se ingloba bine in sos si smantana, dupa care mai lasam la fiert inca cca 15-20 minute la foc domol.

Stingem apoi ochiul de la aragaz si adaugam pentru gust si decor patrunjel verde proaspat tocat foarte fin.

Aceasta mancare de pui cu ciuperci se va servi calda cu mamaliguta, paine prajita si chiar ar merge bine si cu o acritura ( castraveciori la otet, gogosari ) sau cu o salata verde.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments