Pui cu legume si orez

Aceasta mancare o putem numi “orezul cu pui” al bunicii, este cel cu care ne intampina in vacante.

Este o reteta cu un gust delicios, hranitoare, nepretentioasa, cu ingrediente proaspete si de buna calitate.

Ingrediente pui cu legume si orez

1 kg pui ( folosim doar pieptul de pui, aripi si pulpe )

1 cana orez ( bob potrivit-risotto )

1/2 ardei gras

1 morcov mijlociu

2 cepe mari

100 ml ulei vegetal de floarea soarelui

5 cani supa pasare sau de legume

2-3 catei usturoi

10 rosii cherry

sare, piper ( dupa gust )

1/2 legatura patrunjel proaspat

Cum vom face pui cu legume si orez

Vom spala carnea de pui si o portionam dupa preferinta.

Legumele, respectiv ceapa, morcovul,ardeiul gras le curatam de coaja si spala. Le vom taia cuburi, julien sau dupa preferinta.

Rosiile cherry le spalam si le vom lasa intregi.

Orezul il spalam in mai multe ape ( deoarece contine amidon nu vrem sa riscam sa iasa lipicios si cremos la cuptor ).

Intr-o cratita larga vom pune uleiul la incins si bucatile de carne, intorcandu-le pe ambele parti pana isi vor schimba culoarea si rumeni putin.

Apoi le vom scoate pe un platou ocupandu-ne de restul ingredientelor.

In uleiul in care am prajit puiul vom adauga legumele pe rand ( ceapa, morcovul si ardeul gras ) si cate putina apa calda pentru a nu le praji ci doar sa fiarba inabusit.

Peste legumele inabusite adaugam orezul spalat si scurs, amestecandu-l usor,  apoi punem  supa de carne de pasare sau legume fierbinte, lasand sa fiarba la foc mic pe ochiul de la aragaz.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Dupa 2-3 clocote punem rosiile cherry intregi si usturoiul taiat felii subtiri.

Cand orezul s-a mai omogenizat putin, adaugam bucatile de carne rumenite, patrunjelul tocat marunt si introducem cratita in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30-40 minute sau pana cand orezul va fi fiert si rumenit usor deasupra.

Pui cu legume si orez se poate servi cald sau rece, alaturi de o salata sau de castraveti si gogosari in otet.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto