Autentificare

Înregistrare

Pui cu mazare

Mazarea este bogata in fito-nutrienti, vitamine, minerale, fier, antioxidanti foarte sanatosi pentru organism.

Deoarece majoritatea copiilor iubesc mazarea, cautam de fiecare data idei sa transformam o mancarica banala de mazare in una delicioasa si aspect apetisant, folosind ingrediente proaspete.

Ingrediente pui cu mazare

1 kg carne pui ( la aceasta reteta s-a folosit copanele )

1 kg mazare congelata ( atunci cand nu este sezonul )

1 ceapa mare

100 g amestec legume congelate ( morcov, telina, ardei gras )

4-5 linguri pasta rosii

1 lingura faina ( ptr ingrosat sosul )

50 ml ulei vegetal

1 l supa pui sau apa

1 lingurita boia de ardei

1/2 legatura marar

sare, piper

Cum vom face pui cu mazare

Pentru inceput ne vom ocupa de spalat carnea de pui ( copanelele ) si curatat de eventuale tuleie.

Ceapa o vom curata, spala, taiat marunt si adaugata in cratita pe care am pregatit-o in prealabil cu uleiul pus la incalzit.

O lasam sa se inmoaie, amestecand continuu pentru a nu se arde, dupa care adaugam copanelele de pui pentru a se rumeni putin si a-si lua gustul dulceag de la ceapa ( atat cat isi vor schimba putin culoarea spre auriu ).

Legumele congelate le adaugam imediat ( fara a le lasa sa se decongeleze ), amestecand usor cu spatula si lasam sa fiarba cca 10 minute la foc mic.

Urmeaza apoi sa adaugam mazarea congelata, completand cu supa de pui sau apa.

Intre timp adaugam pasta de rosii  amestecata cu faina si un strop de apa, iar aproape de final ( cand si mazarea este fiarta adica bobul sa fie moale ) condimentam dupa gust cu sare si piper.

Cand puiul cu mazare este gata, vom adauga mararul proaspat tocat fin si dam cratita de foc.

Aceasta mancare de pui cu mazare se poate servi cu mamaliguta, paine prajita si cu acritura ( castraveti la otet, gogosari etc. )

POFTA BUNA !!

Sursa foto