Autentificare

Înregistrare

Pui cu sos de legume II

Ingrediente:
1 pui,
2 cepe,
4 catei usturoi,
1 paharel de vin alb,
8 rosii,
10-15 masline negre,
1 crenguta de cimbru,
1 foaie de dafin,
4 fire de patrunjel 1/2 l supa de pui(cub de tip Knorr sau Maggi)
sare, piper, ulei,

Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se tin 30 de secunde in apa clocotita pentru a scoate cu usurinta pielita, se taie marunt(a se pastra sucul). Se prepara supa de pui sau se incalzeste. Puiul se taie in bucatelele dorite , se prajesc in ulei. Cand sunt bine rumenite se scot si se adauga in acelasi vas, ceapa si usturoiul, se lasa la calit 3-4 minute, se adauga apoi bucatelele de pui, vinul, rosiile si sucul lor, se adauga supa cat sa acopere bucatelele de pui. Se adauga patrunjelul tocat fin, cimbrul si foaia de dafin, maslinele. Se lasa acoperit, la foc domol 30 minute. La sfarsit se scoate foaia de dafin si crenguta de cimbru. Se serveste cald cu orez sau cartofi fierti.