Autentificare

Înregistrare

Pui fiert cu sos de iaurt si coriandru

Acest gen de mancare, o  gatim in ultima vreme in familie foarte des, deoarece totul este fiert si dietetic.

Se face foarte repede si poate fi folosit pentru un pranz de duminica sau chiar daca mai ramane si pentru o cina in aceeasi zi.

Este o mancare usor de digerat, buna si pentru copii, pentru noi fiind o grija ca acestia sa manance cat mai sanatos.

Avantajul in cazul puiului fiert este ca-l putem combina cu legume sau sa-l folosim cu diferite garnituri dupa gustul fiecaruia ( orez, piure de cartofi, piure de legume, cus-cus ).

Ingrediente pui fiert cu sos de iaurt si coriandru

1 pui intreg

2-3 buc morcovi potriviti de mari

2 buc pastarnac

1/2 telina

3-4 cartofi

1/2 legatura coriandru proaspat ( pentru sos )

4 catei usturoi ( pentru sos )

200 ml iaurt simplu ( grecesc sau natural ptr sos )

1/2 lamaie ( numai sucul )

2-3 picaturi de ulei masline ( ptr sos)

sare, piper

Cum se face sosul de iaurt

Intr-un bol, vom pune iaurtul, coriandru tocat fin, sucul de lamaie, usturoiul pisat fin, picaturile de ulei de masline, sare, piper, amestecand totul cu un tel pana se vor incorpora ingredientele si aromele intre ele.

Vom acoperi bolul cu o folie alimentara si-l dam la rece in frigider pana in momentul servirii.

Cum se face pui fiert cu sos de iaurt si coriandru

Puiul intreg il vom spala bine atat la exterior cat si interior, curata de eventualele tuleie ( daca va fi necesar ), apoi il vom pune la fiert intr-o oala incapatoare si inalta cu un praf de sare.

Dupa cateva clocote, vom indeparta spuma formata pe margini si vom adauga legumele ( morcovul, pastarnacul, telina si cartofii ), fie intregi sau taiate jumatati.

Vom acoperi oala cu un capac si lasam sa fiarba cca 1 ora ( poate fi  un timp mai scurt de fierbere, de aceea se mai controleaza atat puiul cat si legumele din cand in cand ).

Dupa ce totul a fiert bine ( puiul si legumele ), le vom scoate din oala separat si lasa la scurs intr-o strecuratoare.

In momentul servirii, punem puiul pe un platou portionat in bucati mari cu legumele fierte alaturi.

Acesta se va servi cu minunatul si deliciosul sos de iaurt, pe care-l vom scoate din frigider in momentul servirii.

Se poate consuma cu mamaliguta calda sau paine proaspata.

TRUCURI SI IDEI

Puiul fiert merge foarte bine cu hrean ras amestecat cu sfecla rosie, inlocuind sosul de iaurt.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments