Autentificare

Înregistrare

Pui grecesc marinat cu iaurt

Pui grecesc marinat in iaurt

Mod de preparare pui grecesc marinat cu iaurt

Prima oara pregatim marinata, combinand iaurtul cu uleiul de masline, usturoiul pisat, oregano, sarea si piperul. Luam o lamaie  (bio) pe care  o spalam bine si o dam pe o razatoare mica. Vom pune in sos coaja de  lamaie pe care am  razuit-o. Adaugam si 1-2 lingurite de zeama. Amestecam ingredientele. La final luam legatura de patrunjel proaspat  pe care o taiem si o  adaugam alaturi de celelalte condimente.

Vom lua o punga, pe care o putem inchide si adaugam ciocanelele de pui/pieptul de pui taiat in bucati potrivite ca marime si marinata. Pe cat posibil, scoateti aerul din punga, inchideti-o si masati bucatile de pui ca sa se acopere cat mai bine de sos. Dati punga la frigider pentru 45-60 minute.

Puiul astfel marinat il putem pregati  atat pe gratar,  cat si in cuptorul preincalzit. Pana cand se patrunde si devine rumen-auriu.

Pe un platou, asezati puiul rumenit, alaturi de cateva frunze de salata verde, rosii, branza telemea, masline si o ceapa rosie taiata felii.

Pofta buna!