Autentificare

Înregistrare

Pui in sos de portocale

Pui in sos de portocale

Cum se face puiul in sos de portocale

Pieptul de pui dezosat se va spala, taiat in cubulete sau fasii, dat prin faina si pus la prajit intr-o tigaie de teflon ( avand grija a fi intoarse, lasate cat vor deveni aurii ).

Dupa prajire se vor scoate pe o hartie absorbanta de bucatarie ( ptr a se elimina surplusul de ulei ).

Separat intr-o craticioara mica se va face sosul de portocale din : zeama de la portocalele stoarse ( 3 buc ) pusa la incalzit impreuna cu untul, mierea de albine topita, sos soia, frunza de salvie ( pentru aroma ), lasand sa dea intr-un fiert ( cca 3-4 minute ), urmand  amidonul desfacut in putina zeama de portocala ( pentru a ingrosa sosul, nu prea mult, doar sa aiba consistenta unei smantane de gatit ).

Sosul de portocale se va asezona cu sare si piper ( dupa gust ).

Bucatile de piept de pui se vor adauga aproape de sfarsit in sos ( pentru a-si lua din arome ), lasand sa mai fiarba cca 5 minute, apoi adaugam alunele si stingem focul.

Pieptul de pui in sos de portocale se va servi impreuna cu o garnitura de orez basmatic fiert, decorat cu ceapa verde taiata marunt.

POFTA BUNA !!!