Puiul la cuptor cu cartofi este pe lista tuturor de preferinte. Este o cina foarte usor de preparat, cu garnitura incorporata. Secretul retetei este rozmarinul, un condiment care se spune ca are un efect afrodisiac. 😉
Ingrediente pentru pui la cuptor
Pentru pui:
1 pui
3-4 fire de rozmarin proaspat
4-6 catei usturoi
sare, piper, ulei
Pentru cartofi:
4-5 cartofi potriviti
3 catei usturoi
2 fire rozamrin
sare, piper, ulei
Cum se face pui la cuptor
Pasi:
- Cuptorul se incalzeste in prealabil la 230 °C.
- Puiul se curata de grasime, se desface in bucati sau se lasa intreg.
- Sub pielea lui se introduc catei de usturoi taiati in patru si rozmarinul.
- Se stropeste cu cateva linguri de ulei.
-
Se da la cuptor, la 230 °C, pentru 10 minute, apoi temperatura se scade la 190 °C si se mai lasa inca 35 minute. Aveti nevoie de o tava suficient de mare, de care nu se prinde friptura si cu distributie uniforma a caldurii, mai ales ca ulterior se adauga si cartofii si nu ati vrea ca unii sa fie prea arsi. Va recomandam aceasta tava cu teflon.
- In acest timp, cartofii se curata si se taie in sase parti sau se lasa intregi, in functie de preferinte.
- Se pun intr-un bol, se amesteca cu usturoiul pisat, rozmarin, sare, piper si putin ulei.
- Cartofii se pun in vasul din cuptor, in jurul puiului.
- Se mai lasa intre 45 minute -1 ora.
Trucuri si idei
- unge bine puiul cu ulei si condimente si lasa-l la marinat cateva ore in frigider;
- savureaza alaturi de orice salata (verde, de sfecla, varza, muraturi, salata de vara etc);
- adauga un pahar cu bere sau vin alb cand introduci puiul in cuptor;
- stropeste puiul din cand in cand cu zeama din tava pentru a fi cat mai fraged.
Pofta buna!
Cât de mult îți place?
11 People au dat o notă
Rating mediu
(4.1 / 5)