Autentificare

Înregistrare

Pui la cuptor cu cartofi si usturoi

pui_la_cuptor cu cartofi si usturoi

Puiul la cuptor cu cartofi este pe lista tuturor de preferinte. Este o cina foarte usor de preparat, cu garnitura incorporata. Secretul retetei este rozmarinul, un condiment care se spune ca are un efect afrodisiac. 😉

Ingrediente pentru pui la cuptor

Pentru pui:
1 pui
3-4 fire de rozmarin proaspat
4-6 catei usturoi
sare, piper, ulei

Pentru cartofi:
4-5 cartofi potriviti
3 catei usturoi
2 fire rozamrin
sare, piper, ulei

Cum se face pui la cuptor

Pasi:

  1. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 230 °C.
  2. Puiul se curata de grasime, se desface in bucati sau se lasa intreg.
  3. Sub pielea lui se introduc catei de usturoi taiati in patru si rozmarinul.
  4. Se stropeste cu cateva linguri de ulei.
  5. Tava neaderenta pentru cuptor

    Tava antiaderenta pentru cuptor

    Se da la cuptor, la 230 °C, pentru 10 minute, apoi temperatura se scade la 190 °C si se mai lasa inca 35 minute. Aveti nevoie de o tava suficient de mare, de care nu se prinde friptura si cu distributie uniforma a caldurii, mai ales ca ulterior se adauga si cartofii si nu ati vrea ca unii sa fie prea arsi. Va recomandam aceasta tava cu teflon.

  6. In acest timp, cartofii se curata si se taie in sase parti sau se lasa intregi, in functie de preferinte.
  7. Se pun intr-un bol, se amesteca cu usturoiul pisat, rozmarin, sare, piper si putin ulei.
  8. Cartofii se pun in vasul din cuptor, in jurul puiului.
  9. Se mai lasa intre 45 minute -1 ora.

 

Trucuri si idei

  • unge bine puiul cu ulei si condimente si lasa-l la marinat cateva ore in frigider;
  • savureaza alaturi de orice salata (verde, de sfecla, varza, muraturi, salata de vara etc);
  • adauga un pahar cu bere sau vin alb cand introduci puiul in cuptor;
  • stropeste puiul din cand in cand cu zeama din tava pentru a fi cat mai fraged.

Pofta buna!

 

Facebook Comments