Pui taranesc

Puiul taranesc este o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa, mai ales cand este gatit la cuptor pe un pat de legume proaspete si sanatoase.

Este o reteta bine cunoscuta si transmita de la bunicile noastre catre mame, care cu drag ne-o gateste in familie atunci cand apetitul nostru tinde catre carne.

Puiul taranesc este o reteta care a devenit preferata familiei!

Ingrediente pui taranesc

6 -8 pulpe

100 g unt+ 2 lingruri de ulei

2 ardei grasi

4 cartofi potriviti

10 carote ( morcovi mici si dulci )

2-3 catei usturoi

100 g smantana

1 cana zeama de carne sau apa

sare, piper

Cum se face puiul taranesc

Vom curata pulpele de eventualele tulei, spala, cresta pulpele din loc in loc cu un cutit, condimenta cu sare si piper.

Intr-o tigaie de teflon, infierbantam untul impreuna cu uleiul, apoi punem la prajit pulpele ( pe rand, daca nu vor putea fi prajite toate odata) pe ambele fete la foc potrivit.

Separat in alta tigaie de teflon se soteaza ( sau prajesc ) legumele pe care le-am curatat, spalat si taiat in forma diferita.

Se vor lasa sa se inmoaie inabusit la foc foarte mic.

Dupa ce pulpele s-au gatit, le vom pune intr-un vas Jena rotund si incapator uns cu unt, iar imprejur se  aseza ardei grasi, morcovii, cartofii care au fost sotati, usturoiul taiat feliute si feliile de rosii.

Se vor condimenta deasupra cu sare si piper.

Zeama de carne sau apa se va turna deasemenea in vas peste pulpe si legume.

Vasul se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru trei sferturi de ora.

Daca in acest timp sosul a scazut prea tare, se mai poate adauga cate o ceasca de apa.

Pentru servire, pulpele se scot pe o farfurie mare alba cu legumele de jur imprejur.

Ca pulpele sa fie si mai apetisante se pot servi  cu o lingura de smantana alaturi de o mamaliguta calda.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto