Autentificare

Înregistrare

Pulpa de miel a la greque

 

Pentru a diversifica un meniu de famile, trebuie sa incercam si alte ingrediente, in special referindu-ne la carne, care trebuie sa existe in meniu macar de doua ori pe saptamana.

Vom alege sa pregatim o pulpa de miel, o carne fara grasimi si destul de sanatoasa ( consumata cu moderatie, mai ales  ca nu este gatita foarta des ), o mancare primavaratica, care nu face decat sa accentueze aromele placute a Greciei….. oregano si lamaia.

 

Ingrediente pulpa de miel a la greque

1 pulpa miel 800-900 g

4 linguri de mustar dulce

3 lamaii ( zeama si felii )

1 ardei rosu iute

1 capatina usturoi

boabe de piper negru ( verde ) 10 buc

50 ml ulei de masline

200 ml apa ( sau vin alb )

condimente naturale ( rozmarin, busuioc, salvie, oregano,)

1 crenguta de rozmarin proaspat

sare, piper

Cum se face pulpa de miel a la greque

Pulpa de miel, se va curata de pielita, apoi spala si stearsa bine cu un prosop absorbant de bucatarie, crestata pe toata suprafata cu un varful unui cutit bine ascutit.

Intr-un bol, se va amesteca: mustarul, coaja rasa de la o lamaie, ardeiul rosu iute ( fara seminte ), 2 linguri de ulei de masline, zeama de la 2 lamai, 2 linguri din amestecul de condimente naturale, sare si piper macinat, obtinandu-se un amestec omogen ( o pasta ).

Pulpa de miel crestata, va fi impanata cu usturoiul curatat si taiat feliute ( sau lasati intregi ), unsa bine cu amestecul obtinut pe toate partile ( sa patrunda si prin crestaturi ).

Intr-o tava patrata 30/30 cm cu pereti inalti, se va aseza pulpa de miel condimentata, restul de ulei, boabele de piper, crenguta de rozmarin proaspat, felii de lamaie, apa ( sau vinul alb sec ).

Tava se va acoperii cu o folie de aluminiu si data in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 90 minute ( pana cand carnea se va fragezi si desprinde de pe os cu usurinta ).

Aproape de final ( cu 15 minute ), folia de aluminiu se va indeparta, lasa pulpa de miel, sa capete o culoare apetisanta de rumen.

Pulpa de miel, se va transfera pe un platou, indepartat osul, taiata in felii mari si servita individual pe farfurii intinse, impreuna cu sosul format din tava.

Optional, carnea portionata, se poate servi alaturi de cartofi la cuptor, orez etc.. si salata verde cu legume.

POFTA BUNA !!

Sursa foto