Autentificare

Înregistrare

Pulpa de miel cu cartofi la cuptor

O friptura din pulpa de miel cu niste cartofi la cuptor, simpla, gustoasa cu miriodenii naturale, numai buna pentru masa festiva de Paste sarbatorita cu famila.

 

Ingrediente pulpa de miel cu cartofi la cuptor

1 pulpa de miel

50 ml ulei

1 cana vin rosu

1 lamaie (zeama)

mirodenii uscate (rozmarin, salvie, cimbru, tarhon, cuisoare, boia de ardei dulce, piper)

sare

Pentru garnitura de la cuptor

1 kg cartofi albi

Cum se face pulpa de miel cu cartofi la cuptor

Cartofii, se vor curata de coaja, spala si taia in felii groase, apoi se pun intr-un castron cu apa (pentru a se evita innegrirea), pana la folosire.

Pulpa de miel, se va curata de pielita (grasimea se va lasa, deoarece va da gust bun carnii la cuptor in timp ce se coace), se spala si usca cu un prosop absorbant de bucatarie.

Cu zeama de la o lamaie, se va freca pulpa de miel (pentru a disparea din acel miros impregnat de miel), apoi se cresteaza cu un cutit ascutit.

Printre crestaturi, se vor adauga catei de usturoi  curatati de coaja si lasati intregi, apoi se freaca pulpa de miel cu amestecul de mirodenii uscate (avand grija ca acestea sa patrunda si prin crestaturile facute in pulpa).

Intr-o tava patrata (30/30 cm, sau mai mare ca dimensiune, in functie de marimea pulpei de miel) unsa cu uleiul de floarea soarelui se va pune pulpa de miel si se stropeste cu vinul rosu.

Tava se va acoperi cu o folie de aluminiu (pentru a se inabusi si fragezi carnea), se introduce apoi in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 15-20 minute, apoi se reduce temperatura la 175 grade pentru inca cca 50-60 minute.

Aproape de final, cu cca 20-25 minute inainte, folia se va indeparta, urmand a fi adaugati si cartofii, condimentati cu sare, piper si rozmarin,  pe langa pulpa de miel.

Din cand in cand, pulpa de miel, se va stropi cu sosul format din tava, pentru a prinde o crusta aurie, iar cartofii sa se patrunda bine si sa absoarba din sos. 

Pulpa de miel cu cartofi la cuptor, se va servi pe un platou, impreuna cu sosul din tava, alaturi de o salata verde cu ceapa verde, cu iz de primavara.

POFTA BUNA !!!