Autentificare

Înregistrare

Pulpe de pui cu varza acra la cuptor

Si pentru ca  ne aflam intr-un sezon in care varza murata ( sau acra ) are  trecere in meniuri, vom profita de acest lucru consumand-o fie la cuptor sau in ciorbe cu afumatura sau in salate etc..

Vom face niste pulpe la cuptor intr-o caserola in care se vom adauga varza acra, gatita intr-un mod dietetic, fiind consumata inclusiv de copii si de persoane cu diferite afectiuni de sanatate.

Ingrediente pulpe de pui cu varza acra la cupto

6 pulpe pui

1 varza acra ( 1-1,5 kg )

1 ceapa potrivita

2 linguri boia dulce de ardei

200 ml suc de rosii

50 ml ulei vegetal

1 crenguta de cimbru

apa+1 pahar vin alb sec

sare, piper

Cum se fac pulpe de pui cu varza acra la cuptor

Pulpele de pui se vor spala, curata de eventualele tuleie si condimenta cu un amestec din sare, piper si boia dulce pe ambele parti, apoi vor fi lasate intr-un bol la rece in frigider pana vor fi folosite.

Varza acra ( sau murata ) se va spala intr-un vas cu apa calduta,  este storsa bine de apa, urmand a fi taiata in fasii subtiri si pusa intr-un bol pana la folosire.

Ceapa se va curata si taia marunt.

Intr-o cratita cu peretii inalti  ( folosita pana la sfarsit )  cu uleiul incins, se va pune ceapa la calit ( pana devine translucida ) cca 1-2 minute, dupa care urmeaza  varza acra impreuna cu 1 cana de apa calduta ( avand grija sa fie amestecata in mod continuu  ptr a nu se arde, ci doar sa se inmoaie, pentru cca 30 minute).

Aproape de final se va adauga sucul de rosii, piperul, sarea ( daca va mai fi nevoie, deoarece varza fiind acra, ea contine sare ) si crenguta de cimbru.

Totul se va amesteca usor si mai lasa pe foc pentru inca 10 minute.

Intr-un vas Jena dreptunghiular uns cu 2 linguri de ulei, se va transfera varza acra inmuiata intinsa pe toata suprafata vasului, iar deasupra se vor pune pulpele de pui condimentate.

Apa si cu vinul alb se vor adauga in vas.

Vasul Jena  se va acoperi cu o folie de aluminiu, apoi este introdus in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 50-60 minute.

Cu 30 minute inainte de final, folia se va indeparta si lasa pulpele sa prinda o crusta frumoasa de rumenit.

Pulpele de pui cu varza acra la cuptor se vor servi calde cu mamaliguta si cu ardei iuti murati la otet.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments