Pulpe de pui cu sos de rosii

Pulpele de pui sunt favoritele tuturor. Si acum este momentul sa le facem si mai delicioase, adaugand un sos de rosii cu ceapa si usturoi.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu sos de rosii

2 pulpe de pui,
2-3 rosii,
1-2 cepe,
2 catei usturoi,
1 legatura patrunjel,
sare, piper, ulei,

Cum se fac pulpele de pui cu sos de rosii

Pulpele de pui se prajesc in doua linguri de ulei dupa de au fost condimentate cu un pic de sare si piper. Dureaza cam 7 minute sa se faca.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in alt vas.

Cand s-a inmuiat usor se adauga rosiile taiate bucatele, se lasa sa fiarbe 10 minute, acoperit, la foc domol.

Se adauga apoi usturoiul pisat si patrunjelul tocat fin, se lasa la fiert inca 10 minute.

Sosul rezultat se toarna peste pulpele de pui si se mai lasa pe foc inca 5 minute.

Video

Acest tip de mancare este foarte raspandit in Italia. Pentru a le face in stil italian adauga oregano si la final tine-le la cuptor, astfel incat puiul sa devina mai crocant si aromele sa se patrunda mai bine.

Sursa foto