Autentificare

Înregistrare

Quinoa cu cirese uscate si fistic

Include semintele de quinoa in alimentatia zilnica, daca vrei sa beneficiezi de toate avantele consumului unui asemenea superaliment. Quinoa cu cirese uscate si fistic e un preparat sofisticat, delicios si hranitor!

Ingrediente pentru quinoa cu cirese uscate si fistic

1 cana jumatate-2 cani de quinoa nefiert
2 linguri si 2 lingurite de ulei de masline extravirgin, folosite separat
Putina ceapa rosie, tocata fin
2 cesti de apa
1/3 ceasca de vin alb sec
1/2 lingurita de sare
3 linguri de suc proaspat de lamaie
1/4lingurita de piper proaspat macinat
1/2 cana de cirese uscate dulci, maruntite
1/2 cana fistic prajit, maruntit
1/4 cana de patrunjel proaspat tocat

Cum se face quinoa cu cirese uscate si fistic

Clateste si scurge semintele de quinoa.

Incalzeste intr-o cratita mare 2 lingurite de ulei de masline, la foc mediu. Adauga peste ceapa, caleste timp de 2 minute pana se inmoaie, adauga 2 cesti de apa, vinul, sarea, pana fierbe.

Adauga atunci quinoa, acopera si fierbe la foc mai mic, timp de 15 minute sau pana cand lichidul este absorbit si quinoa devine moale. Da de pe foc si lasa sa se raceasca.

Amesteca doua linguri de ulei de masline, sucul de lamaie si piperul intr-un bol mare, combina toate aceste ingrediente, dupa care adauga quinoa, ciresele si celelalte ingrediente pregatite in prealabil si amesteca usor.

Sursa foto

Facebook Comments