Autentificare

Înregistrare

Rasol de fasole galbena

Ingrediente:
1 Kg de fasole galbena lata,
1 capatana de usturoi,
sare, ulei,

Mod de preparare:
Se curata si se rup pastaile de fasole in bucati potrivite, apoi se spala cu apa calda pentru a nu se intari. Se pune o cratita sau o tigaie mai inalta, la incins, apoi se pun cca. 3-4 linguri de ulei. Imediat se pun pastaile de fasole scurse bine de apa, se presara putina sare, se pune capac si se inabusa la foc foarte mic cca. 20-30 de minute. Din cand in cand se mai amesteca folosind o lingura de lemn pentru a nu se lipi. Se curata o capatana de usturoi, cateii se freaca, cu putina sare, o lingurita de ulei si se mai adauga putina apa pentru a obtine un sos lichid (cam 200 ml.). Cand pastaile de fasole s-au inmuiat, se toarna deasupra sosul de usturoi.

Acest preparat poate fi consumat ca atare sau ca garnitura la peste(sau orice alt tip de carne).