Autentificare

Înregistrare

Rata cu mandarine pe pat de sparanghel

Rata cu mandarine

Cum se face rata cu mandarine pe pat de sparanghel

Rata cumparata din supermarket ( fiind mult mai frageda ), se va curata de eventualele tuleie, apoi se va unge cu unt, atat la exterior cat si interior, asezonata cu sare grunjoasa si piper macinat.

O mandarina se va taia in sferturi si se va introduce in cavitatea goala al ratei.

Intr-o tava cu pereti inalti se va pune un pat de sparanghel  inlaturate in prealabil partea lemnoasa, vinul alb amestecat cu apa, preasarat cu sare grunjoasa, apoi pusa rata cu pieptul in jos.

Tava se va  da in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 2-3 ore, stropindu-se rata din cand in cand cu sosul lasat ( inclusiv cu grasimea de la rata care se va topi in timpul gatirii ).

Cand rata se va rumeni si carnea va fi gatita ( se va incerca cu varful unui cutit, daca va intra cu usurinta, atunci carnea va fi gatita ), se va scoate pe un platou, iar de jur imprejur se va pune sparanghelul.

Tava cu sosul format se va pune pe ochiul aragazului, iar cand va da intr-un  clocot se va pune faina alba dizolvata cu coniacul, zeama de la restul de mandarina, sare, piper, amestecandu-se energic cu un tel ( ptr a nu se forma cocoloase ).

Sosul obtinut se va transfera intr-o sosiera, apoi servit alaturi la masa de rata portionata cu sparanghelul alaturi si felii de mandarina.

POFTA BUNA !!