Autentificare

Înregistrare

Ratatouille sau tocanita cu legume

Tocanita cu legume, Ratatouille

Cum se face ratatouille

Rosiile se vor pune intr-un vas cu apa clocotita cca  30 de secunde (pentru a se indeparta cu usurinta pielita ), apoi se vor  taia in sferturi. Vinetele se vor  curata de coaja  ( tip zebra ) si taia in felii de cca 1 cm grosime. Dovleceii se vor taia in  rondele,  ardeii grasii   spala,  indepartate  cotoarele si semintele si taiati in fasii grosier ( pentru a fi vizibili in tocana ), iar ceapa taiata solzisori.

Intr-o cratita cu fund dublu, se va pune 1/2 din cantitatea de ulei  de masline ( 1 cescuta ) la incalzit,  apoi adaugate legumele in ordinea gatirii: ceapa, usturoiul taiat feliute ( pentru a aroma uleiul ),  ardeii grasi, rosiile, asezonandu-se totul cu sare, piper macinat, iar ptr aroma frunza de dafin,  lasand sa fiarba la foc domol, cca 30 minute.

Intre timp, intr-o tigaie de teflon in care s-a pus la incalzit restul de ulei de masline (  cealalta  cescuta), se vor cali vinetele si dovleceii ( cat sa devina aurii ), asezonandu-se cu un praf de sare si piper macinat.

Intr-un vas Jena rotund ( diam 24 cm ) se vor transfera cu grija legumele gatite in prealabil, peste care se va pune vinul alb sec si dat vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 15-20minute ( pana se va evapora alcoolul, formandu-se un sos gros ).

Ratatouille se va servi cald, simplu ( ca atare ) sau ca o garnitura la o friptura de vita la tava.

POFTA BUNA !!!