Autentificare

Înregistrare

Ravioli de casa cu carne crab

Ravioli umplute cu carne de crap

Sunt paste cu origini din Italia, se gasesc in comert gata facute, dar nimic nu se compara cu ce este pregatit acasa in bucataria proprie.

Umpluturi pentru ravioli sunt numeroase, insa pentru aceasta reteta se va folosi carne de crab tocata ( se gaseste in supermarket ), deoarece, daca tot ne „chinuim” dorim o masa de pranz sau cina delicioasa si sanatoasa, atat pentru adulti cat si pentru copii.

Ingrediente ravioli cu carne crab

Aluat pentru ravioli

2 oua

200 g faina

Atentie: nu se va folosi sare si ulei in aluat

Cum se face aluat ravioli

Intr-un bol se vor pune ouale care se vor bate bine, apoi faina alba, amestecand bine cu mana( eventual se mai poate adauga faina,pana ce devine un aluat nelipicios ), dupa care se va intinde aluatul pe un blat de lucru tapetat cu faina alba, cu ajutorul unui sucitor ( se va intinde un aluat de forma unei” esarfe”sau un patrat, apoi impartit in fasii, formandu-se ravioli ).

300 g carne tocata crab  ( din supermarket )

1 ceapa potrivita

1/2 ardei gras

1 lingura de ulei vegetal

un praf sare

Cum se face umplutura pentru ravioli

Intr-o tigaie de teflon se va pune uleiul vegetal la incalzit, apoi se va adauga ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat cubulete, lasate pana se vor inmuia ( se vor adauga un praf de sare, care va accelera procesul de a se inmuia ingredientele ) si la sfarsit adaugata carnea de crab tocata, lasand la gatit pana se va evapora lichidul care se va lasa din carnea de crab ( obtinandu-se o umplutura ca de musaca ).

Pentru sos

20 g unt

20 g faina alba

500 ml supa carne vita/pui

sare, piper macinat

Cum se face sosul pentru ravioli

Acest sos se va face cu ingrediente folosite in parti egale, si in functie de cantitatea dorita pentru numarul de persoane invitate la masa.

Intr-o craticioara se va face un rantaj de faina: se va  pune untul la topit, apoi faina alba, amestecand continuu cu spatula ( incat faina alba sa fiarba putin in unt, pentru a nu se simti gustul de faina cruda ), apoi se va adauga supa de carne vita/pui peste rantasul de faina, amestecandu-se energic cu un tel, asezonand sosul cu un praf de sare si piper, lasand la fiert pana se va ingrosa.

Cum se face asamblarea ravioli cu carne crab

Aluatul obtinut, se va intinde pe un blat de lucru tapetat cu faina alba, ca o „esarfa”( se vor intinde 2 parti egale, deoarece umplutura se va acoperi cu alt aluat intins si egal cu primul ), in functie de cat aluat avem.

Foaia de aluat intinsa se va umezi cu apa, cu ajutorul unei pensule, apoi asezate gramajoare din umplutura obtinuta, cu ajutorul unei lingurite ( lasand spatii mici, acestea fiind umezite din nou cu apa, pentru a se lipi bine aluatul ), apoi pus deasupra alt aluat intins, fixandu-se bine, pentru a nu ramane aer intre ravioli formati.

Ravioli cu carne de crab, se vor pune la fiert in apa clocotita cu sare ( lasati cat se vor ridica deasupra, semn ca sunt fierti ), apoi pusi imediat  cu ajutorul unei palete cu gauri in sosul care deja fierbe pe aragaz, lasati sa dea intr-un clocot-doua, pentru a-si lua din gustul sosului.

Ravioli cu carne crab se vor servi fierbinti in sos.

POFTA BUNA !!!