Autentificare

Înregistrare

Reteta, salata de ciuperci coapte si cartofi

Salata de ciuperci si cartofi

Cum pregatim salata de ciuperci coapte si cartofi

Incalziti cuptorul la 200 de grade C.  Curatati si spalati ciupercile, eventual taiati orice tulpini uscate. Taiati apoi ciupercile, astfel incat toate acestea sa fie de aproximativ aceeasi dimensiune. Puneti ciupercile intr-un vas si adaugati uleiul  de masline, usturoiul pisat si lamaia taiata felii.

Cartofii fierti  se curata de coaja si apoi se taie felii. Se adauga in vasul unde sunt si ciupercile, si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se condimenteaza generos cu sare si piper si  apoi punem totul intr-o tava in care am pus foaia de copt,  in strat uniform. Se baga in cuptor pana se rumenesc, cca 10 si 25 de minute.

Puneti apoi  intr-un vas ciupercile coapte, cartofii, usturoiul tocat,  sucul de lamaie, pesmetul, si patrunjelul taiat. Gustati si mai adaugati sare si piper, daca mai este cazul.

Tipsuri: Puteti sa serviti aceasta salata cu cascaval ras deasupra sau cu o lingura de smantana/maioneza. Va asiguram ca este delicioasa in orice combinatie.

Pofta buna!