Autentificare

Înregistrare

Rinichi cu vin rosu si mazare

Este o mancare delicioasa de seara, chiar daca carnea a fost inlocuita cu rinichi.

De multe ori evitam sa alegem rinichi, dar gresim in totalitate, deoarece acestia sunt foarte gustosi daca stim sa-i preparam.

In restaurante, rinichii sunt adesea ceruti, fiind consumati cu sos de vin, de fructe exotice.. deci intr-un cuvant sunt foarte apreciati.

Ingrediente rinichi cu vin rosu si mazare

1 kg rinichi de porc proaspeti

200 g mazare congelata

1 ceapa potrivita

50 g unt+2 linguri ulei vegetal

200 ml apa ( sau supa de carne )

200 ml vin rosu

4 linguri otet ( pentru rinichi )

1/2 legatura patrunjel ( ptr decor )

sare, piper

Cum se fac rinichii cu vin rosu si mazare

Dupa cum stim, rinichii au un miros specific, de aceea inainte de a fi gatiti le trebuie o pregatire speciala: vor fi spalati in apa rece, taiati  in jumatate, curatati de nervura alba, grasime, apoi se vor pune intr-un vas cu apa rece si otet pentru cca 1 ora ( sa le iasa mirosul ).

Intre timp pregatim ceapa: o curatam de coaja, taiem marunt si pune la calit intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti ( diam de 24 cm ), in care am pus in prealabil la incalzit untul cu uleiul vegeral.

Amstecam ceapa in mod constant, pana devine translucida ( nu prajita ), apoi adaugam rinichii pe care i-am scurs de apa, i-am taiat feliute sau in bucati mari, amestecandu-i impreuna cu ceapa ( pentru a-si lua aroma ). Adaugam treptat apa, mazarea congelata, si lasam sa fiarba la foc iute pentru 20 minute ( rinichii se gatesc la foc iute, deoarece se intaresc repede ).

Aproape de final, cand rinichii sunt aproape fierti, adaugam vinul rosu cu usturoiul taiat feliute, lasand sa dea in cateva clocote, pentru a se forma un sos vascos ( daca va fi necesar sa mai ingrosam sosul, atunci desfacem 1 lingura de faina cu apa si o adaugam in tigaie ), apoi se va asezona cu sare si piper dupa gust.

Pentru decor adaugam la sfarsit , patrunjelul proaspat tocat fin.

Rinichii cu vin rosu si mazare, se vor servi fierbinti, alaturi de o garnitura de orez basmatic, paine prajita si un pahar de vin rosu sec.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto