Cum se face rosia cu ou la cuptor
Rosia coapta se va spala, taia un capacel in partea de sus, iar cu ajutorul unei lingurite se va scoate miezul (care nu se va arunca, ci folosit la cuptor ) Apoi, se va lasa rosia sa se scurga cu gura in jos pret de cate minute (cca 3-5 minute).
Intr-un vas JENA ( mare sau mic, in functie de cat dorim sa gatim ) uns cu unt, se va pune rosia scobita umpluta cu oul spart, presarat cu sare, piper, paprika si miezul de rosie taiat marunt ( se va forma un sos delicios ).
Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 10-15 minute ( dorim un ou moale si o rosie usor inmuiata al-dente ).
Rosia cu ou la cuptor se va servi cu paine proaspata, iar pentru gurmanzi se poate presara din belsug parmezan ras ( sau cascaval de consistenta mai tare ) si frunze de patrunjel tocate marunt.
POFTA BUNA !!
Cât de mult îți place?
2 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)