Autentificare

Înregistrare

Rosie cu ou la cuptor

Rosie umpluta cu ou

Cum se face rosia cu ou la cuptor

Rosia coapta se va spala, taia un capacel in partea de sus, iar cu ajutorul unei lingurite se va scoate miezul  (care nu se va arunca, ci folosit la cuptor ) Apoi, se va lasa rosia sa se scurga cu gura in jos pret de cate minute  (cca 3-5 minute).

Intr-un vas JENA (  mare sau mic, in functie de cat dorim sa gatim )  uns cu unt, se va pune rosia scobita umpluta cu  oul spart, presarat cu sare, piper, paprika si miezul de rosie taiat marunt ( se va forma un sos delicios ).

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca  10-15 minute ( dorim un ou moale si o rosie usor inmuiata al-dente ).

Rosia cu ou la cuptor se va servi cu paine proaspata, iar pentru gurmanzi se poate presara din belsug parmezan ras ( sau cascaval de consistenta mai tare ) si frunze de patrunjel tocate marunt.

POFTA BUNA !!