Autentificare

Înregistrare

Rosii gratinate cu crutoane de paine la cuptor

Rosii cu crutoane la cuptor

Cum se fac rosile gratinate cu crotoane la cuptor

Franzela veche se va taia in felii de cca 1 cm, iar acestea in bucati potrivite ( crutoane ) si puse intr-un bol adanc si incapator.

Ceapa rosie curatata si taiata in rondele, se va pune peste crutoanele de paine, care se vor stropi cu ulei de masline, asezonate cu sare, piper si oregano uscat, amestecandu-se cu o spatula, pentru a se imbiba  aroma ingredientelor, lasate in asteptre cca 15 minute.

Intre timp, se vor pregati rosiile: se vor opari in apa clocotita cca 1-2 minute, apoi curatate de pielita si taiate in felii groase de cca 1 cm pe un blat de lucru si presarate cu zaharul tos ( cu rol de a taia aciditatea din rosii ).

In tava mare de aragaz, unsa cu ulei de masline, se va pune un rand de felii de rosii, apoi un rand din crutoanele pregatite in prealabil, alternand in acest mod pana la terminarea ingredientelor.

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 25-30 minute ( sa optinem rosii si crutoane usor crocante ( gratinate ).

Rosiile gratinate cu crutoane de paine la cuptor se vor servi calde cu parmezan ras deasupra.

POFTA BUNA !!!