Autentificare

Înregistrare

Rosii umplute cu branza la cuptor

Vara rosiile au cel mai bun gust, mai ales daca avem o sursa buna, de la tara. Asa ca profitam si le includem cat mai mult in meniul nostru. Va propunem o reteta care este indicata atat pentru aperitive, la o masa mai bogata, cat si pentru masa de dimineata

Ingrediente pentru rosii umplute cu branza

4 rosii mari,
100 g branza telemea sau dupa preferinta,
2 oua,
200 g unt sau margarina,
400 ml lapte,
20 g faina,
1 legatura marar,
sare, piper,

Cum se fac rosiile umplute cu branza

Se pregateste mai intai sosul: faina se dizolva in putina apa rece, laptele se fierbe si cand clocoteste se adauga faina dizolvata. Se lasa pe foc si se amesteca continuu pana cand sosul se ingroasa.

Rosiile se spala, se scoate miezul cu atentie fara ca sa se rupa pertii si se lasa la scurs.

Albusurile se bat spuma.

Intr-un vas adaugam 2 linguri din sos, branza framantata cu unt, galbenusurile, albusul, mararul tocat marunt, sare, piper si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se umplu rosiile cu aceasta compozitie (umple pana sus, intrucat compozitia se mai micsoreaza la cuptor) si se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau margarina si se dau la cuptor pentru 15-20 minute.

In sosul ramas se adauga sare, piper si marar tocat fin. Rosiile se servesc simplu, dar si cu sosul alb.

Video

Odata ce stapanesti tehnica de baza te poti juca cu umplutura si sa schimbi ingredientele. Mai poti adauga, de exemplu, ceapa si usturoi, pentru un gust mai pronuntat. Daca iti place sa le faci si mai sanatoase poti adauga spanac sau quinoa, merg perfect cu rorii si branza. Daca vrei mai multe proteine, atunci poti adauga carnati, ca in video de mai jos care iti prezinta o reteta traditionala din Italia.

Sursa foto