Autentificare

Înregistrare

Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Un aperitiv pentru zile festive, dar si pentru zile obisnuite, mai ales pentru copii pentru ca este bun, sanatos, aspectuos si usor de facut.

Ingrediente rosii umplute

4-5 rosii bine coapte ( dar sa fie tari)

300 g branza de consistenta tare (branza de vaci; telemea sau crema branza)

1 legatura arpagic, taiata fin

2 linguri de smantana

1/2 lingurita oregano

Cum se fac rosii umplute cu branza

Rosiile se vor spala, usca cu un prosop absorbant de bucatarie, apoi li se va taia un capacel la partea superioara si scobite cu o lingurita ( sau un cutitas bine ascutit ) pentru a li se indeparta miezul ( acesta fiind folosit la ciorbe, supe, sosuri ).

Pe un gratar, rosiile se vor pune la scurs cu fata in jos, pentru cca 20 minute (cat se va pregati crema de branza).

Branza, fie  de vaci, telemea, etc..pentru a fi mai fina se va da prin blenderul de bucatarie, impreuna cu smantana,  oregano ( sau nucsoara ), sare ( doar in cazul branzei de vaci) cca 3-4 minute.

Crema de branza se va transfera intr-un bol, peste care se va pune arpagicul taiat rondele fine, amestecandu-se cu o spatula, apoi gustata si adaugat dupa preferinta, daca va mai fi necesar: sare, piper.

Cu crema de branza se vor umple rosiile cu ajutorul unei lingurite, adaugat capacelul taiat sau fara. Pentru cei mici puteti sa decorati rosiile cu masline, cu cascaval ras,  salata verde raiata marunt, etc si sa faceti personajele lor preferate.

Pe un platou decorat cu frunze de salata verde, se vor aseza rosiile umplute, acoperite cu folie alimentara si dat la rece, urmand a fi servite.

Trucuri si idei

Rosiile se mai pot umple cu vinete batute, ciuperci calite, curcan cu smantana,  etc..

POFTA BUNA !!