Autentificare

Înregistrare

Rosii umplute cu ficatei de pui

Este o mancare usoara de vara in care se gasesc atat proteine cat si legume, asigurand un aport de sanatate complet si totodata un fel principal satios.

Ingrediente rosii umplute cu ficatei de pui

6-8 rosii coapte ( depinde de marimea lor )

500 g ficatei de pui

1 ceapa

100 g unt +2 linguri ulei vegetal

1 cartof ( pentru a lega compozitia )

1 ou

100 g parmezan ras sau cascaval de consistenta mai tare ( ptr decor si gust )

100 g smantana ( ptr decor si gust )

200 ml lapte ( ptr a tine ficateii inainte de pregatire )

verdeata ( patrunjel, marar) optional

sare, piper

Cum se fac rosii umplute cu ficatei de pui

La aceasta reteta sunt doua optiuni: ficatei se pot fierbe pentru a fi mancarea mai dietetica sau sota in putin unt, pentru un gust mai savuros.

Am ales pentru aceasta reteta, sa sotam ficatei ( nu prejiti, deci tot o mancare dietetica va fi si in acest mod de preparare )

Rosiile se spala, se curata de miez cu ajutorul unei lingurite sau dispozitiv special, apoi sunt puse la scurs cu gura in jos pe un gratar.

Ficateii de pui se spala, se curata de pielita alba de la imbinare lor ( deoarece este amara ), apoi sunt pusi intr-un bol in care se afla lapte ( pentru a se fragezi si a iesi din amareala ) pentru cca 20 minute atat cat pregatim restul de ingrediente.

Punem cartoful la fiert curatat de coaja, apoi oul ( fiert tare).

Ceapa urmeaza a fi curatata de coaja si tocata marunt.

Ficateii scursi din lapte, se vor pune la sotat in untul cu uleiul incalzit intr-o tigaie de teflon, atat cat isi vor schimba culoarea, scosi apoi si pusi intr-un bol.

In uleiul ramas in tigaia in care s-au sotat ficateii, se va pune ceapa la calit ( atat cat va deveni translucida ).

Ingredientele astfel pregatite, se vor da prin masina de tocat( ficateii, ceapa, oul si cartoful ) pentru a se obtine o pasta.

Se va transfera pasta obtinuta in alt bol, in care se adauga verdeata tocata marunt ( optional, ptr ca nu toate persoanele suporta verdeata ), sarea si piperul dupa gust, amestecandu-se usor cu o paleta ( ptr a se incorpora si lua ingredientele aroma ).

Rosiile scurse de zeama lasata, se vor umple cu pasta obtinuta, punandu-se deasupra cate putin unt, apoi se pun intr-un vas Jena bine uns cu unt  si dat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute ( nu mai mult, deoarece dorim rosiile intregi cu umplutura nu topite prea mult in cuptor ).

Aproape de final se va pune si parmezanul ras sau cascavalul, pentru a se topi putin si a da un aspect mai apetisant.

Rosiile umplute cu ficatei de pui se pot servi caldute cu cate o lingura de smantana deasupra sau  reci, decorate cu patrunjel proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments