Autentificare

Înregistrare

Rosii umplute cu legume la cuptor

Rosii cu legume la cuptor

Cum se fac rosii umplute cu legume la cuptor

Pentru inceput se vor pregatii rosiile: se va taia partea de sus ca un capac, apoi se va scoate miezul cu ajutorul unei lingurite si pus intr-un castron pentru a fi folosit,  urmand a fi puse la scurs cu scobitura in jos pe un gratar.

Legumele se vor spala, curata de coaja si pielita ( ceapa; morcovul, dovlecelul; ciupercile ), de seminte ( ardeiul gras ), apoi taiate in cubulete mici (sau rase pe o razatoare) si puse la calit pe rand ( in ordinea gatirii ) intr-o tigaie de teflon cu untul si uleiul incalzit, cca 15-20 minute.

Dupa ce legumele s-au calit ( scazut lichidul ), se vor asezona dupa gust cu sare, piper, patrunjel proaspat taiat fin, apoi lasate la racit.

Rosiile scobite si scurse,  se vor umple cu umplutura de legume obtinuta ( lasandu-se un spatiu gol deasupra de cca 1/2 cm ) presarat cu un strat de parmezan ras, pus capacul de rosie si asezate intr-un vas Jena uns cu unt.

Vasul Jena se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 20 minute ( cat se vor inmuia putin rosiile si parmezanul topi ).

Rosiile umplute cu legume e vor servi atat calde cat si reci, cu 1-2 linguri de smantana sau iaurt natura.

POFTA BUNA !!!