Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu vinete

Cum se fac rosile umplute cu salata de vinete

Rosiile se vor spala, usca cu un prosop absorbant de bucatarie, apoi pregatite pentru umplut: se vor taia la jumatate  cu ajutorul unui cutit bine ascutit in forma de zig-zag (rezultand o floare), apoi cu o lingurita se va indeparta miezul ( care se poate folosi pentru o supa de rosii; un sos etc…) si puse cu gura in jos pe un gratar la scurs.

Intre timp, vinetele se vor coace, fie pe un gratar de curte sau pe flacara la aragaz, apoi curatate si batute pe un blat de lucru de lemn ( in lipsa unui blender de bucatarie ), transferandu-se intr-un bol, amestecandu-se si batute in continuare cu uleiul vegetal, un praf de sare pana se albesc.

Optional, se poate adauga o ceapa tocata marunt in salata de vinete, sau adaugata 1-2 linguri de maioneza.

Cu salata de vinete se vor umple rosiile scurse, acestea asezate apoi pe un platou imbracat in frunze de salata verde pentru aspect apetisant si decorate cu frunze de patrunjel verde.

POFTA BUNA !!