Autentificare

Înregistrare

Rosii umplute cu bacon si pui

Rosiile sunt ingrediente vedeta ale verii, care nu ar trebuie sa lipseasca din preparatele noastre atat in stare proaspata si gatite in diverse moduri.

Pot fi foarte bine folosite ca apertive la mese festive, cat si fel principal atunci cand vrem ceva usor si rapid de facut.

Deoarece se gasesc  peste tot in supermarket-uri, piete, ne este foarte usor sa dam o fuga sa le cumparam in zilele cand suntem acasa sau sa ne oprim in drumul nostru spre casa de la serviciu.

Vom face o reteta la care ingredientul principal vor fi  rosiile, pe cat de posibil de simpla pe atat de gustoasa ( gadindu-ne la timpul nostru tot mai scurt ).

Ingrediente rosii umplute cu pui

500 g piept de pui dezosat

7-8 rosii coapte

200 g bacon afumat

50 ml ulei vegetal

100 g cascaval ( de consistenta mai tare )

100 ml smantana grasa 20% grasime ( ptr decor )

3 catei usturoi ( ptr aroma sos )

2-3 frunze busuioc proaspat ( aroma sos )

1/2 ardei gras

sare, piper

Cum vom face rosii umplute cu pui

Mai intai, ca de obicei vom spala legumele, in cazul nostru rosiile.

Apoi le vom sterge cu un prosop de bucatarie absorbant pe fiecare in parte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit vom taia partea superioara a rosiei (de sus) obtinand astfel un capac pe care-l vom folosi in momentul cand vom introduce rosiile in cuptor.

Vom scobi si scoate miezul rosiilor pe care-l vom pastra pentru sos, cu ajutorul unei lingurite sau cu un aparat special pentru legume.

Apoi le vom lasa la scurs cu gura in jos pe un gratar, ocupandu-ne intre timp de umplutura.

Intr-o tigaie punem la incins uleiul, adaugam baconul afumat ( pentru o aroma mai placuta data umpluturii ), pieptul de pui taiat bucatele mici, lasandu-l la calit pana isi va schimba culoare ( va deveni albicios ).

Din cand in cand adaugam putina apa calduta pana ce pieptul de pui se va inmuia  bine.

Lasam  sa  scada lichidul din tigaie, urmand sa adaugam ardeiul gras taiat fasii, asezonam cu sare si piper si mai lasam pe foc cca 10 minute.

Dupa ce dam tigaia de pe foc si lasam la racit, adaugam cascavalul pe care l-am taiat cubulete mici, amestecand compozitia cu o spatula pentru a se combina bine aromele.

Pregatim un vas termorezistent uns cu putin ulei si asezam rosiile cu gura in sus.

Cu o lingura vom umple fiecare rosie imparte, apoi le punem si capacelul.

Miezul de la rosii il mixam impreuna cu usturoiul si busuiocul si-l adaugam pe langa rosii in vas ( obtinandu-se un sos delicios )

Vom da vasul cu rosii umplute in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20 minute ( nu prea mult, ci atat cat rosiile se vor „zbarci” putin, semn ca sunt gatite  si sa ramana totodata si ferme ).

Rosiile umplute se pot servi calde, dar si reci cu cate o lingura de smantana.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto