Autentificare

Înregistrare

Rulada de cartofi cu ton de la conserva

Rulada de cartofi cu ton si masline

Cum se face rulada de cartofi cu ton de la conserva

Cartofii  albi curatati si taiati in cuburi, se vor pune la fiert intr-o oala cu apa rece si un praf de sare, pentru cca 30-35 minute ( ca ptr un piure ).

Dupa ce cartofii au fiert,  se vor scurge din apa, apoi se vor zdrobi si adaugat untul, smantana si un praf de sare ( sa fie un piure mai tare la consistenta ca de obicei ).

Separat,  intr-un bol se va pune tonul scurs de ulei/sucul propriu, adaugate ouale fierte tari, curatate si taiate marunt, porumbul dulce scurs, ceapa verde taiata rondele, maslinele rondele,  asezonat totul cu sare  ( daca va mai fi nevoie, deoarece maslinele pot fi sarate ) si piper dupa gust, apoi amestecate cu o spatula.

Pe o folie de aluminiu ( taiata cu o dimensiune de 40/40 cm ) unsa cu ulei, se va pune piureul de cartofi pe toata suprafata foliei, apoi intinsa si compozitia,   rulandu-se strans ( fara a se prinde si folia de aluminiu ).

Rulada se va da la rece in frigider pentru cateva ore ( 5-6 ore ) sau de cu seara, apoi portionata si servita la orice ora din zi ( mic dejun/panz/cina ),  servita cu ketchup, maioneza etc..

POFTA BUNA !!!