Autentificare

Înregistrare

Rulada cu crema de vanilie

Rulada cu crema de vanilie

 

Cand avem nevoie de ceva dulce, mai ales duminica si nu numai, facem repede o rulada, pe care o putem umple cu ingrediente exstente in bucatarie, fie: cu un gem de prune; o budinca; nutella etc..

 

Ingrediente rulada cu vanilie

6 oua

6 linguri zahar tos (pudra)

4 linguri de faina

2 linguri de cacao

2 linguri de ulei

1/2 pachet praf de copt

Pentru crema de vanilie

1 plic budinca de vanilie Dr Oetker (sau 200 g nutella)

500 ml lapte

2 linguri zahar tos

100 g unt sau margarina UNIREA

50 g nuca cocos (ptr pudrat)

Cum se face crema

Budinca se fierbe dupa instructiunile de pe pachet, apoi cand este calduta se va adauga untul, mixandu-se pana devine o crema fina.

Aceasta crema se va face doar atunci cand blatul de rulada va fi aproape copt.

Cum se face rulada cu crema de vanilie

Se vor separa albusurile de galbenus in boluri separate.

Albusurile, se vor mixa spuma tare, cu un praf de sare si 2 linguri de apa rece.

Galbenusurile impreuna  cu zaharul tos, se va mixa  pana va deveni o crema albicioasa cu volum crescut.

Peste galbenusurile spuma se va adauga uleiul, mixandu-se in continuare, apoi faina cernuta cu praful de copt si cacao (se va renunta la mixer), amestecandu-se cu o spatula de jos in sus.

Albusurile spuma tare, se vor adauga lingura cu lingura, amestecandu-se pana la incorporare completa cu ajutorul unei  spatula.

In tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, se va turna aluatul, nivelindu-se cu o spatula (sa fie uniform) si data in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 15 minute (cat se va intari suprafata si  de  a capata o culoare usor galbuie).

Tava, se va scoate din cuptor, iar blatul se va pudra cu un strat subtire de zahar pudra (va fi mult mai usor la rulat si nu se va lipi), iar pe un prosop usor umezit se va pune blatul cu tot cu hartia de copt, rulat apoi si lasat cca 10 minute la racit.

Blatul racit, se va derula, apoi transferat pe alta hartie de copt (cat dimensiunea blatului), umplut cu crema de vanilie (se mai put adauga banane, fructe de padure, stafide) si presarata nuca de cocos.

Blatul uns se va rula cu grija (pentru a nu iesi crema pe la capete), apoi imbracat cu o glazura de ciocolata, nuca de cocos sau lasat ca atare.

Rulada cu crema de vanilie, se va da la rece in frigider, apoi feliata si asezata pe un platou pentru servire.

POFTA BUNA !!!!