Autentificare

Înregistrare

Rulada de cartofi cu umplutura de spanac

Feliile din cartofi cu umplutura de spanac arata foarte apetisant si sunt o variatie buna la traditionalele aperitive cu carne. Iar odata ce ai invatat sa faci rulada de cartofi poti pune orice fel de umplutura vrei – ciuperci, legume, branza, carne.

Ingrediente pentru rulada de cartofi cu spanac

Pentru aluat:
1 kg cartofi,
3 oua,
1 lingura ulei,
2 linguri faina,
sare,
Pentru umplutura:
300 g spanac,
1 lingura faina,
4 linguri telemea sau cascaval ras, sare, piper,

Cum se face rulada de cartofi cu spanac

Incepem cu aluatul
Cartofii se curata si se taie bucati, se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg si se paseaza.

Se adauga in piureul format, ouale batute, uleiul, faina si sarea. Se amesteca toate bine pana se formeaza un aluat.

Se unge o tava cu ulei, se intinde aluatul, se da la cuptor pana se rumeneste.

Intre timp se pregateste umplutura

Spanacul se spala, se curata de codite, se opareste 10 minute in apa cu sare, se scurge bine. Se taie marunt si se caleste in ulei,

Se adauga faina desfacuta cu putina apa rece, sare si piper. Se lasa 2-3 minute, pana se leaga.

Compozitia formata se intinde peste aluatul rumenit, scos pe un prosop, se presara branza sau cascavalul. Prosopul se ruleaza bine si se lasa pana se raceste, apoi se taie felii potrivite.

Video

O rulada cu cartofi se poate face si fara a folosi deloc faina. Mai bine, va fi mai mult loc pentru legume. Urmariti video pentru a vedea cum.

Sursa foto

Facebook Comments