Autentificare

Înregistrare

Rulou cu frisca si ananas

Oricat de mult dorim sa renuntam la dulciuri, organismul are nevoie , deoarece si zaharul este necesar ( excludem persoanele cu diabet ).

Pentru a nu renunta la cate un desert in familie, ne straduim oricat de limitat ar fi timpul sa-l pregatim in casa si sa nu-l cumparam din cofetarii.

Desertul pe care ne-am gandit sa-l pregatim este foarte simplu de facut, umplutura fiind deasemenea la preferintele fiecaruia.

Ingrediente rulou cu frisca si ananas

Pentru rulou

6 oua

6 linguri de zahar

6 linguri de faina

2 linguri ulei vegetal

1 esenta de vanilie

un praf de sare ( ptr albus 0

2 linguri apa foarte rece ( ajuta sa se intareasca albusul )

1 lingurita praf de copt

Pentru umplutura rulou

200 g  frisca lichida ( aici s-a folosit frisca lichida ” meggle „)

4 linguri zahar pudra

1 cutie compot ananas bucati

Cum se face rulou cu frisca si ananas

Se separa in boluri diferite albusul de galbenus.

Albusurile le mixam cu praful de sare si apa rece, pana devin o spuma tare (sa se tina de paleta mixerului ).

Glbenusurile impreuna cu zaharul, le mixam pana  devin o spuma albicioasa si  dublat volumul iar zaharul sa fie topit.

Adaugam faina  cernuta cu praful de copt, esenta de vanilie, amestecand insa cu o spatula de jos in sus ( fara sa mai folosim mixerul ) pentru a nu-si pierde aluatul din volum.

Pregatim tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, transferand aluatul in tava si data apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 minute ( pana se intareste putin suprafata si sa capete o culoare aurie.).

Scoatem tava din cuptor si dupa cateva secunde vom cerne pe toata suprafata un strat subtire de zahar pudra ( ajuta mult la rulat si derulat blatul ).

Blatul scos din tava  il vom rula strans cu aceeasi hartie in care a fost copt si pus apoi  intr-un prosop de bucatarie usor umezit ( lasat pentru 10-15 minute ).

Intre timp ne ocupam de frisca, pe care o batem cu zaharul pudra pana se va intari.

Desfacem ruloul din hartia de copt ( il transferam pe alta hartie de copt curata presarata cu zahar pudra ), il umplem cu frisca batuta si bucati de ananas.

Se va infasura ruloul strans  in hartia de copt curata, si da la rece in frigider pentru 1-2 ore.

Se va servi  taiat felii subtiri alaturi de un fresh de fructe.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments