Autentificare

Înregistrare

Rulouri cu maioneza si telina

Este un aperitiv intalnit la mesele festive, dar se poate pregati cu mare usurinta si acasa, ingredientele fiind la indemana si usor de procurat.

Se poate servi la mic dejun, la o gustare la serviciu,  secretul la aceasta reteta este maioneza de casa, care trebuie sa fie putin acrisoara si putin sarata (  legumele fiind dulci,  trebuie echilibrata proportia dulce-acrisor ).

 

Ingrediente rulouri cu maioneza si telina

10 felii sunca Praga

1/2 telina mica

1 lamaie ( zeama )

maioneza de casa 200 g ( din 2 oua: unul fiert si unul crud, 50 ml ulei vegetal, 1 lingura mustar, zeama lamaie, sare si piper )

salata verde, nasturas ( pentru decor )

1 bagheta ( pentru servit ) optional

 

Cum se fac rulouri cu maioneza si telina

Telina se curata cu un dispozitiv de legume, spala, apoi se da pe razatoare cu ochiurile mici,pe un blat de lucru, stropindu-se cu zeama de lamaie ( ca sa nu oxideze).

Se va transfera telina rasa intr-un castron ( pentru a-si lasa din zeama ), apoi se va pune intr-o strecuratoare si presa cu dosul unei palete, amestecandu-se cu maioneza ( aceasta se adauga treptat in castron peste telina, deoarece dorim o compozitie mai mult uscata, nu cu maioneza multa), apoi se vor umple feliile de sunca presata cu 1-2 lingurite din compozitie, rulate  strans ( folosindu-se scobitori pana va lua forma rotunda, apoi eliminate la servire).

Se vor aseza rulourile cu sunca si maioneza pe un platou decorat cu frunze salata verde sau nasturas, pe un pat de rondele de morcov fiert decorate cu 1 lingura de maioneza ramasa.

TRUCURI SI IDEI

Aceasta compozitie de telina cu maioneza, merge servita foarte bine intr-o bagheta de paine, impreuna cu felii de sunca presata, salata verde sau nasturas, taiata apoi si servita pe farfurii individuale la mic dejun sau chiar o cina tarzie cand dorim sa stam relaxati in fata televizorului.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto

Facebook Comments