Autentificare

Înregistrare

Rulouri de dovlecei coapte pe frigarui

Frigarui in dovlecel

Cum se fac rulouri de dovleceI coapte pe frigarui

Betele frigarui se vor pune in apa, inainte de a fi folosite ( pentru a nu se arde ).

Dovleceii, se vor spala, usca cu hartie absorbanta de bucatarie, indepartate capetele, apoi taiate in fasii subtiri pe lungime cu ajutorul unui dispozitiv special de curatat legume.

Fasiile de dovlecei se vor presara cu sare ( pentru a se inmuia ), apoi lasate la scurs intr-o strecuratoare, cca 20 minute.

Dupa ce s-au inmuiat si scurs, se vor unge cu ulei vegetal, asezonate cu un praf de piper, pusa o felie de mozzarela la unul din capete,  apoi rulate, date prin pesmet aromat cu coaja de lamaie si trcute prin bete de frigarui ( cate 3-4 bucati )

In tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, vom aseza la rand rulourile de dovlecei pe frigarui, apoi stropite cu ulei si dat in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30-35 minute.

Rulourile de dovlecei pe frigarui, se vor servi fierbinti, cu un sos de usturoi cu iaurt natural, sau cu suc de rosii concentrat.

POFTA BUNA !!!