Autentificare

Înregistrare

Rulouri de vinete cu branza

Este vara!… si stim ca nu se pot manca preparate grele ( carne etc ), de aceea recurgem la retete usoare si sanatoase,…  folosind legume.

Vom face o reteta de rulouri de vinete cu branza,  acestea pe timp de vara-toamna mereu se gasesc in lada de la frigider, iar ideea ne vine imediat, bineinteles ca sa nu pierdem timp mult in bucatarie.

Ingrediente rulouri vinete cu branza

2 vinete mari

2 cutii branza Philadelphia + 1 lingura de ulei de masline

5 fire arpagic

cateva frunze de busuioc ( ptr aroma mai intensa, iar vinetele fac casa buna cu busuiocul )

ulei  vegetal ( de stropit gratarul si vinetele )

sare, piper

Cum facem rulori vinete cu branza

Mai intai se va incinge gratarul daca este cu jar la curte, sau incingem grill-ul bine, apoi stropim cu ulei inainte de a pune vinetele cu 1-2 secunte.

Vinetele se spala, sterg cu un prosop absorbant, apoi sunt taiate felii subtiri pe lungime, presarate cu sare si lasate la scurs pentru 10-15 minute, cat se vor inmuia.

Feliile de vinete se vor usca ( tampona cu hartie absorbanta), apoi se pun pe gratarul incins cate 5 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc si inmoaie.

Se vor pune pe un platou si lasa la racit dupa ce sau rumenit.

Branza Philadelphia se va transfera intr-un vas, se adauga  arpagicul taiat fin, busuiocul tocat fin, lingura de ulei de masline, sare, piper, amestecand totul cu o spatula pana obtinem o pasta omogena.

Din crema obtinuta se va lua cu o lingura si intinde pe fiecare felie de vinete, este apoi rulata si prinsa cu o scobitoare. La final le dam la rece in frigider ( pana se mai intareste crema ) si le servim ca aperitiv, cina,  alaturi de mujdei de usturoi sau orice alta salata de cruditati.

Pentru aspect si gust, peste rulourile de vinete se poate presara parmezan, apoi sunt servite individul pe farfurii albe intinse.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto