Autentificare

Înregistrare

Salata Cezar

Este o salata simpla, clasica, sanatoasa si preferata la orele cinei, carnea de pui fiind facuta pe gratar, nu prajita in ulei.

Aceasta salata Cezar, se poate face si fara carne de pui, dar folosind-o va fi mult mai consistenta.

Ingrediente salata Cezar

2 capatini salata verde

1 piept de pui

4 felii de paine ( ptr crutoane )

50 g parmezan ras pe razatoara mare ( ptr decor si gust )

2 linguri de ulei de masline ( ptr asezonat pieptul de pui )

sare, piper ( ptr asezonat pieptul de pui)

Pentru sos :

1 ou

1 catel usturoi

1 lingura mustar

2 linguri ulei de masline

1/2 lamaie (zeama )

4 linguri de iaurt natural

sare, piper

2-3 frunze de menta ( ptr savoare )

Cum se face sosul pentru salata Cezar

Oul se va fierbe tare, se va curata de coaja, apoi se va pune intr-un blender  impreuna cu usturoiul, uleiul, iaurtul, mustarul, zeama de lamaie, sosul Tabasco, mixandu-se pana la omogenizare, asezonandu-se cu sare si piper dupa gust si cu frunzele tocate fin de menta ( dand un gust racoritor sosului ).

Cum se face salata Cezar

Pieptul de pui se va spala, se va usca apoi cu un prosop absorbant, taiat in doua pe lungime ( ptr a se praji mai bine pe gratar ), asezonat cu sare, piper, ulei si cateva picaturi de zeama lamaie ( ajuta la fragezirea carnii ), apoi lasat la racit cca 10 minute.

Intre timp incingem grillul sau gratarul de afara, urmand sa punem pieptul de pui sa se prajeasca.

Dupa ce pieptul de pui s-a prajit si s-a racit, il vom taia in cuburi suficient de mici ( ptr a fi usor de servit ), urmand a fi puse in castronul deja pregatit pentru salata.

Feliile de paine le vom taia cuburi, puse apoi pe o hartie de copt intr-o tava si date pentru a se rumeni cca 10 minute in cuptorul preincalzit, astfel devenind  crocante.

Crutoanele de paine, le transferam intr-un bol, pentru a se raci , urmand a fi puse in castronul de salata.

Salata verde, spalata bine si scursa, o vom taia fasii subtiri si deasemenea adaugata in castronul de salata.

Sosul obtinut va fi pus la final peste ingredientele din castron, amestecandu-se usor cu restul de ingrediente.

Salata Cezar se a servi in boluri individuale cu parmezan ras pe razatoarea mare deasupra.

 

POFTA BUNA !!!

Facebook Comments