Salata cu fasole rosie si carne tocata de vita

salata mexicana cu fasole rosie si carne de vita

Este o salata foarte simpla de facut si gustoasa totodata, care iti va da impresia ca te afli in Mexic mancand stradal.

Nu ne ramane dacat sa dam o fuga in supermarket sa cumparam ingredientele care se folosesc pentru acest gen de salata mexicana.

Ingrediente salata mexicana cu carne tocata de vita

500 g carne tocata de vita

125 g fasole rosie din conserva

4 picaturi de tabasco

15 ml ulei vegetal

1/2 salata verde proaspata

1 rosie coapta

1 ceapa rosie

3-4 linguri ulei de masline

100 g mozzarela (sau cascaval ras de consistenta tare)

sare, piper

Cum se face salata mexicana cu carne tocata de vita

Se va pune uleiul la incins intr-o tigaie (15 ml), apoi este adaugata carnea tocata de vita, amestecandu-se cu o spatula pana isi va schimba culoare (sa devina albicioasa), cca 5-10 minute.

Se adauga peste carne 100 ml apa calduta  (pentru a fierbe bine, sa fie moale) si totul este lasat sa fiarba la foc domol cca 20-25 minute.

Spre final se mai adauga fasolea rosie, picaturile de tabasco, sarea si piperul, amestecandu-se cu o spatula (pentru a-si lua ingredientele din aroma).

Intr-un vas se vor adauga: salata verde rupta bucati cu mana, rosia taita felii subtiri, ceapa taiata solzisori, peste care se va pune un dressing din: ulei de masline, zeama lamaie sare si piper, amestecandu-se totul usor cu 2 linguri.

Compozitia de carne tocata de vita se va lasa la racit ( sa fie doar putin calduta ), apoi se va adauga in vasul cu legume, amestecandu-se impreuna.

Pentru gust si decor se va pune deasupra mozzarela rupta bucati mici sau un cascaval ras de consistenta mai tare.

Salata mexicana cu carne tocata de vita se va servi cu nachos.

POFTA BUNA !!