Salata cu paine prajita

Pentru un mic dejun consistent pana la masa de pranz, ..ce poate fi mai sanatos decat o salata cu toate vitaminele si ceva proteine.

Deasemenea poate inlocui si un pranz la serviciu, pentru ca sigur va ramane cate o portie de la micul dejun si nu trebuie sa risipim nimic.

Este o salata care se va face pe moment fara sa necesite prea mult timp, doar cat fierbe cafeaua, salata pentru micul dejun va fi gata.

Ingrediente salata cu paine prajita

2 rosii

2 castraveti

100 g branza Feta

100 g jambon

50 g masline negre, verzi fara samburi

2 oua

2 felii paine neagra cu fibre ( sau la alegere sortimentul )

4 linguri ulei masline

2 linguri otet de mere

1 lingurita miere de albine ( ptr a atenua aciditatea din otet )

sare, piper

cateva frunze salata verde ( ptr decor )

Cum se face salata cu paine prajita

Painea o vom taia cubulete si pune la prajit intr-o tigaie de teflon ( doar putin stropita cu ulei de masline ), amestecand in mod constant, pana devine aurie si  crocanta, apoi se va transfera intr-un bol, sau lasa in continuare in tigaie, pana la folosire.

Ouale se pun la fiert pentru 10 minute ( sa fie tari ), apoi se vor curata si taia in doua si  fiecare jumatate in feliute subtiri sau cubulete.

Intr-un bol incapator vom pune rosiile taiate felii subtiri, castravetele ( lasata coaja, deoarece acolo sunt vitaminele ) taiat rondele, peste care vom adauga un dresing din: ulei de masline, otet de mere, miere de albine, sare si piper, amestecand usor pentru a nu sfarma rosiile, apoi transferam totul pe un platou rotund, decorat cu frunze de salata.

Peste rosii adaugam cubulete de branza Feta, jambonul taiat tot cubulete, ouale taiate feliute sau cubulete si painea prajita imprastiata pe toata suprafata platoului, peste ingredientele de salata.

Aceasta salata se va servi in boluri individuale, alaturi de un fresh de portocale, completand un mic dejun copios si plin de vitamine.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto