Autentificare

Înregistrare

Salata cu peste afumat si avocado

Avocado este  fructul – minune pentru organismul uman consumat in mod frecvent, asigurand necesarul de vitamina E, K, magneziu, potasiu,… bun in curele de slabit si regim alimentar.

De aceea in ultima vreme este introdus in listele de ingrediente pentru a fi folosit la diferite meniuri de specialitate in restaurantele cu renume.

Vom face o reteta de salata de peste afumat cu avocado, foarte simpla, fiind folosita ca un aperitiv sanatos si aromat.

O idee buna si pentru mese festive, dar si ca mic dejun pe paine prajita sau pe biscuiti integrali.

Ingrediente salata cu peste afumat si avocado

2 avocado ( copt bine )

1 peste afumat ( macrou, pastrav, somon, etc… la preferinta fiecaruia si gust )

1 salata verde

1/2 ceapa alba ( este mai dulce )

100 g masline negre rondele

50 g boabe porumb dulce

1 ou fiert

100 g branza feta

Pentru dresing

2 linguri ulei masline

1 lingura mustar

2 linguri zeama lamaie

piper

Cum vom face salata cu peste afumat si avocado

Vom pregati un vas in care punem ingredientele pentru salata de peste afumat cu avocado.

Taiem avocado in lung, rasucim o jumatate fata de cealalta, scoatem samburele si scobim pulpa cu o lingura.

Punem pulpa de avocado in vas, o pasam cu furculita si o stropim cu lamaie pentru a evita oxidarea, pana ne ocupam de restul ingredientelor.

Ceapa taiata julien, salata rupta bucati mici  (cu mana, nu taiata cu cutitul pentru ca va deveni amara la gust ), oul fiert taiat bucati mici, branza feta taiata cuburi le adaugam in vas peste avocado.

Pestele afumat ( la aceasta reteta am folosit macrou afumat ) curatat de pielita si oase, il vom taia ( sau rupe cu mana ) si adauga in vas impreuna cu boabele de porumb si maslinele.

Dresingul obtinut ( intr-un bol amestecam uleiul, mustarul, zeama de lamaie si piperul cu un tel ) il vom turna peste salata, amestecand usor ajutandu-ne de 2 linguri sau palete pentru a se omogeniza si combina aromele.

Vasul cu salata de peste afumat cu avocado il acoperim cu o folie alimentara si-l dam la rece in frigider ( daca nu va fi servita imediat ).

Se poate servi ca fel principal, ca aperitiv pe paine prajita sau biscuiti integrali.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments