Cum se face salata cu pui pane
Pentru inceput, se vor pregati feliile de paine pentru crutoane : din cateii de usturoi pisati, uleiul de masline si patrunjelul proaspat taiat fin, se va face un dressing cu care se vor unge feliile de paine cu ajutorul unei pensule, apoi taiate in cuburi si puse intr-o tavita tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 10-12 minute ( pana devin crocante si aurii ).
Intre timp, pieptul de pui se va taia in fasii lunguiete, asezonate cu sare si piper, apoi trecute prin faina, ouale batute si pesmet, pregatite in boluri separate.
Bucatile din piept de pui se vor pune la prajit intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, intorcandu-le la 5 minute, pentru a se praji uniform.
Pe o hartie absorbanta de bucatarie, se va pune puiul pane, pentru a se elimina din surplusul de ulei.
Salata verde, se va desface in foi si spala, lasate la scurs intr-o strecuratoare, apoi pe un blat de lucru se va taia in fasii grosier si asezate ca un pat pe un platou, peste care se vor aseza bucatile de pui pane, rosiile cherry taiate in jumatati, stropit totul cu dressingul obtinut in prealabil.
Salata cu pui pane se va servi individual la o masa de pranz sau cina usoara, decorat cu parmigiano ras.
POFTA BUNA !!