Autentificare

Înregistrare

Salata de andive cu piept de pui si portocale

Salata de andive cu pui si portocale

Cum se face salata de andive cu piept de pui

Andivele se vor curata de frunzele vestede ( de primul invelis ), apoi se vor desprinde frunza cu frunza, spalate sub jet de apa, puse la scurs intr-o strecuratoare.

Daca timpul  va permite,  persoanele carora nu le place gustul amar al andivelor, le pot tine  in apa rece cu un praf de sare, zeama de lamaie/otet, pret de cateva minute ( 10-15 minute ).

Pieptul de pui, fiert/ prajit (dupa cum prefera fiecare) in prealabil cu niste legume la alegere ( va avea un gus bun ), se va taia in fasii subtiri ( ptr a avea aspect in salata), adaugate intr-un bol adanc, peste care se vor pune feliile de andivele si miezul de portocala curatat de coaja.
Salata de andive cu piept de pui se va transfera intr-o salatiera peste care se va imprastia sosul de portocale obtinut in prealabil si alunele caju, apoi servita  imediat la masa.

Aceasta salata de andive se poate prepara fara piept de pasare si chiar fara acest sos, numai cu andive, zeama de lamaie si ulei de masline, sare si un praf de piper.

POFTA BUNA !!!