Salata de andive cu piept de pui

Desi le consideram amare, andivele au multe atuuri : sunt energizante, pline de potasiu, calciu, vitaminele B,C,E.

In unele parti ale lumii, andivele sunt numite “aurul alb”.

Aceasta reteta se poate folosi ca aperitiv la mesele cu ocazii festive sau sarbatori importante din an, dar si la un mic dejun sau pranz de weekend in familie.

Este un preparat usor de facut si sanatos totodata.

Ingrediente salata de andive cu piept de pui ( ptr 3-4 persoane )

500 g andive

1 piept de pui ( nu prea mare )

1 morcov ( fiert la aceasta reteta )

1/2 ardei gras galben ( si pentru gust si aspect apetisant )

1/2 ardei verde ( gust si aspect )

1/2 ardei rosu ( gust si aspect )

1 salata verde ( ptr decor )

sare

Pentru dressingul de lamaie

1 lamaie ( zeama )

3-4 linguri de ulei masline

1 lingura miere de albine

sare, piper

Cum vom face dressingul pentru salata andive cu piept de pui

Intr-un bol punem uleiul, zeama de lamaie, mierea de albine, un praf de sare si piper, amestecand cu ajutorul unui tel de bucatarie pana se vor omogeniza ingredientele.

Cum vom face salata de andive cu piept de pui

Vom fierbe pieptul de pui cu morcovul si putina sare.

Andivele se vor spala sub jet de apa rece ( nu se vor lasa in apa pentru ca vor deveni amare ), apoi se pun intr-o sita la scurs.

Pieptul de pui si morcovul fiert il vom scoate la racit intr-un bol.

Acestea se vor taia in fasii mici (pieptul de pui ) si rondele subtiri ( morcovul fiert ).

Ardeiul gras spalat si curatat de seminte se va taia in fasii subtiri.

Andivele se vor rupe bucati mici cu mana ( nu se vor taia cu cutitul, deoarece vor deveni amare ).

Totul pregatit astfel se vor pune intr-un bol incapator.

In momentul cand  salata de andive cu piept de pui se va servi, atunci o punem pe un platou ( decorat cu salata verde ), stropind-o cu dressingul pregatit.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto