Salata de ardei caliti

Aceasta minunata salata de ardei o mancam de multe ori cand mergeam in vizita la bunici, fiind o salata de vara, usoara si sanatoasa.

Este o reteta care se poate pregati si pentru iarna ( ne referim la modul cum se prajesc ardeii ), pastrandu-se foarte bine in pungi in congelator.

Ingrediente salata de ardei caliti

10 ardei kapia potriviti de mari

100 ml ulei vegetal ( ptr copt ardeii )

4 rosii coapte ( ptr sos)

1 ceapa alba mica

2 linguri ulei masline ( ptr sos)

1/2 lingurita oregano uscat

1/2 legatura patrunjel ( ptr decor )

1/2 lingurita zahar tos ( ptr a diminua din aciditatea rosiilor )

200 g branza Feta

Cum se face salata de ardei caliti

Intr-o tigaie de teflon vom pune uleiul la incins, apoi asezam ardeii kapia la rand ( atat cat vor incapea in tigaie ), lasandu-i la prajit cu un capac( ptr a nu sari din ulei), intorcandu-i dupa cca 5 minute, pentru a se praji pe ambele parti, apoi se vor pune intr-un vas cu capac la racit.

Se vor curata de pielita, seminte ( iar daca ii dorim intregi, ii putem lasa numai curatati de pielita ), apoi adaugati in alt vas curat si suficient de adanc, ocupandu-ne de sos.

In alta tigaie separata, punem uleiul la incalzit, apoi adaugam rosiile pe care le-am ras pe o razatoare, sau  prin blender, lasandu-le sa fiarba cca 15 minute ( pentru a se forma un sos ), dupa care asezonam cu putina sare, zahar ( taie din acciditatea rosiilor ) si oregano dupa gust.

Cand sosul va fi caldut se va pune peste ardeii kapia din vas, adaugandu-se cubulete de branza Feta si cu patrunjel proaspat taiat fin deasupra ca si gust si decor.

Salata de ardei caliti, se va servi ca atare sau garnitura la friptura.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto